TESSA VANSPAUWEN 

Klinisch Psycholoog - Systeemtheoretische psychotherapeut

Doelgroep: volwassenen, koppels en gezinnen  

Vestiging: Hasselt 

 

In het (nieuwe) ouderschap komen jullie voor allerlei uitdagingen te staan die eerder onbekend waren. Een van de belangrijkste is het zoeken naar een nieuw evenwicht binnen jullie gezin. Zorgt die zoektocht voor spanningen binnen jullie relatie? Is het moeilijk elkaar te vinden in jullie visies of mis je de verbinding met elkaar? Samen kunnen we op zoek naar die verbinding, zodat jullie terug het gevoel krijgen een team te zijn in dit grote avontuur.

 

Sinds 2016 begeleid ik volwassenen en ouderen met allerhande moeilijkheden, gaande van burn-out en depressie tot zingevingsvragen en rouwverwerking. Ik startte mijn opleiding tot systeemtherapeute omdat zelfs individuele moeilijkheden beleeft worden vanuit een bepaalde context en voorgeschiedenis, waar men veel krachtbronnen in kan terugvinden. Uiteraard kunnen mensen met deze hulpvragen steeds bij mij terecht. Daarnaast heb ik een neus voor diagnostiek en voer ik in het Ziekenhuis Maas en Kempen neuropsychologisch onderzoek uit.

 

Specialisatie:

  • Individuele gesprekstherapie bij volwassenen, rond onder andere volgende thema's: depressies, burn-out, zingevingsvragen, rouwverwerking, ouderschapsvragen, stress-gerelateerde klachten
  • Relatietherapie bij koppels 
  • Gezinstherapie bij families

Basisopleiding:

Master in de gezondheids- en klinische psychologie (KU Leuven, 2016)

 

Therapieopleiding:

Relatie-, gezins- en systeemtherapie (Context, KUL 2020)

 

Bijkomende opleidingen:

  • Perinatale Counselor (Draag-Kracht, 2021)

   

Lidmaatschap beroepsvereniging:

Psychologencommissie

VVKP (Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen)

BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling)