ELS VANBUEL 

thuisbegeleidster 

Doelgroep: kinderen en jongeren

Vestiging: Hasselt en Leopoldsburg

In 1988 behaalde ik mijn diploma. Gedurende mijn volledige loopbaan (ondertussen al meer dan 28j ) werkte ik met kleuters en jongeren met ASS. Het bezig zijn met kinderen heeft me altijd geboeid. Meer

en meer ondervond ik dat samenwerking met ouders vrijwel onmisbaar is. Ik zie ouders dan ook als dé ervaringsdeskundigen bij uitstek. Zij kennen hun kind het best. Samen met hen tracht ik inzichten te ontdekken waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Afhankelijk van de situatie en de hulpvraag werk ik met ouders en/of het kind.

Het stapsgewijs samen zoeken naar antwoorden op de vele vragen biedt een meerwaarde in het opvoedingsproces. Het zorgt bovendien binnen de gezinscontext voor een beter begrip van wat het betekent een ‘bijzonder kind’ te hebben. Een kind dat extra aandacht nodig heeft.

Samen met Goedele Billen (auteur van het boekje Ella kan achersteboven) verzorg ik (rond het thema 'visualisatie bij kinderen met autisme') lezingen en werkcolleges, o.a. in UCLL (postgraduaat autisme).

 

Specialisatie:

  • Mijn specialisatie ligt in het werken op een visuele manier, uitgewerkt in sociale leer-leefverhalen. Het is de taal waarbij mensen met autisme zich het meest veilig voelen en waardoor ze zich op een concrete manier de wereld waarin ze leven kunnen voorstellen.
  • Lezingen en werkcolleges ‘Visualisatie bij kinderen met autisme’

Basisopleiding:

Bachelor in de sociale readaptatiewetenschappen (Leuven)

 

Bijkomende opleiding:

Postgraduaat autisme (hoorcolleges)