AN COENEN 

Klinisch Psycholoog - Systeemtheoretische psychotherapeut

Doelgroep: volwassenen

Vestiging: Hasselt

 

 

 

 

Sinds 2002 werk ik in ziekenhuiscontext rond het omgaan met chronische en acute aandoeningen en het ondersteunen van patiënt en familie bij een plotse lichamelijke crisis. Mijn ervaring situeert zich op vlak van: diabetes, hart- en vaatziekten, plotse doodervaring, chronische longaandoeningen, ondersteuning pre- en postoperatief (angsthantering), omgaan met dementie voor familieleden, rookstopbegeleiding en stresshantering.

Het blijft mij boeien hoe we als mensen betekenis geven aan onszelf en onze omgeving, hoe we hierin kunnen vervreemden van onszelf en anderen. Zowel in hoofd- als in bijberoep probeer ik mensen ertoe te bewegen een andere kijk te nemen op hun hulpvraag, op zichzelf en hun omgeving. Doel is te komen tot nieuwe betekenis en zingeving opdat men weer verder kan in het leven, samen met anderen.

 

Specialisatie:

  • Individuele psychotherapie bij (jong)volwassenen, thema’s: omgaan met het plotse of chronische ziekzijn, impact op zelf- en lichaamsbeeld, op relatie; tevens een breed spectrum aan andere klachten: angst, depressie, stemmingswisselingen, stressgerelateerde klachten, burn-out, rouwverwerking,… 
  • Erkend tabakoloog voor rookstopbegeleiding

Basisopleiding:

Licentiaat Klinische Psychologie optie volwassenen (KUL, 2001).

 

Therapieopleiding:

Systeemtheoretische psychotherapie (interactie-Academie, 2009)

 

Bijkomende opleiding:

Tabakologie en Rookstopbegeleiding (VRGT & Stichting tegen Kanker, 2004-2005)
6-daagse opleiding ACT

  

Lidmaatschap beroepsvereniging:

Psychologencommissie

VVKP


 

Ik ben erkend door de Psychologencommissie en bezit een visum als klinisch psycholoog